Auto

​Uber şi-a lansat propria maşină fără şofer şi va fi testată chiar de clienţi

​Uber şi-a lansat propria maşină fără şofer şi...

Autor: Lorena Cornea

21.08.2016, 19:47 309

Uber şi Volvo au încheiat un parteneriat de 300 de milioane de dolari pentru a dezvolta maşini care se conduc singure, iar proiectul va ajunge pe străzile din Pittsburgh, Pennsylvania în decursul acestei luni, potrivit Reuters.

Mişcarea este văzută ca un semn clar că Uber vrea „să scape” de şoferii umani. Alianţa Uber-Volvo este totuşi şi cea mai recentă strategie a producătorilor de vehicule tradiţionale, care doresc să colaboreze cu firme din Silicon Valley, considerate drept ameninţări pentru industria lor.
 
Parteneriatul vizează în primă fază implementarea tehnologiei de conducere automată pe SUV-ul XC90 al companiei suedeze. Se preconizează că investiţiile vor fi suportate în mod egal de ambele companii, a scris Bloomberg.
 
Teoretic, Uber va cumpăra maşini Volvo şi abia apoi va instala tehnologia de conducere automată, care va trebui să îndeplinească nevoile serviciului de ride-sharing. Volvo va folosi acelaşi tip de maşină pentru propriul proiect de dezvoltare a tehnologiei driverless, dar care aparent necesită şi prezenţa unui şofer în maşină.
 
Vehiculele vor fi lansate săptămâna aceasta în Pittsburg pentru teste, potrivit Business Insider. Clienţii Uber care vor comanda maşini ar putea avea surpriza de a nimeri chiar una dintre aceste maşini fără şofer care, în zilele de test, vor avea un supervizor pe scaunul şoferului.
Uber a cumpărat recent şi startup-ul Otto, o afacere la început de drum care dezvoltă tehnologie driverless pentru camioane, pentru suma de 680 de milioane de dolari.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO