Bănci și Asigurări

Groupama a decis sa accelereze în 2023 ajungând la subscrieri de peste 4 mld. lei, cu o creştere de 37%. Circa 60% din totalul subscrierilor provine din RCA şi 24% din Casco

Groupama a decis sa accelereze în 2023 ajungând la...

Autor: Mircea Nica

10.05.2024, 08:05 123

Creşterea veniturilor este influenţată semnificativ de linia RCA, urmare a migrării clienţilor către oferta Groupama, consecinţă directă a retragerii autorizaţiei şi constatării insolvenţei pentru Euroins România, se arată în raportul privind solvabilitatea şi situaţia financiară a companiei pentru anul 2023 În ultimii 8 ani, compania şi-a crescut subscrierile pe zona RCA de aproape 9 ori  Volumul total al subscrierilor consemnat de Groupama în ultimii 3 ani a spart trei praguri, creşterea fiind mai mult decât dublă în 2023 faţă de 2021.

Groupama Asigurări, liderul întregii pieţe a asigurărilor, dar şi cel mai mare asigurător RCA, a încheiat anul 2023 cu un volum al primelor brute subscrise de peste 4 mld. lei, în creştere consistentă cu 37% faţă de anul 2022, din care circa 60% au fost subscrieri pe zona RCA şi 24% au fost subscrieri pe zona Casco, potrivit infor­maţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

„Rezultatele anului 2023 sunt consecinţa unei strategii clare şi stabile, care are clienţii, partenerii şi echipa noastră în centru. (...) Cred că industria de asigurări se află într-un punct de turnură şi că avem datoria să contribuim pentru ca direcţia în care vom merge să fie una care să servească cu adevărat românii, într-un mod sustenabil pe termen mediu şi lung (...)“, a transmis Călin Matei, CEO al Groupama Asigurări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO