Auto

Vedeţi aici care sunt cele mai sigure maşini testate de EuroNCAP în 2010 - GALERIE FOTO

1. Alfa Romeo Giulietta - 5 stele. Protecţie adult - 97%. Protecţie copii - 85%. Protecţie pietoni - 63%. Safety assist - 86%

Care sunt cele mai sigure maşini testate de EuroNCAP în 2010

Autor: Bogdan Alecu

30.01.2011, 15:53 94

Anul trecut EuroNCAP a testat siguranţa a 29 de autoturisme, dincare 65% au primit calificativul de cinci stele, faţă de 90% în2009. Scăderea de aproape 25 de procente este rezultatul schimbăriiregulementelor, acum fiind mai greu ca un automobil să primească"nota maximă".

În timp ce cele mai slabe rezultate în ceea ce priveştesiguranţa au fost primite de Citroen Nemo - trei stele şi LandwindCV9 - două stele, cele mai sigure au fost - BMW Seria 5, Alfa RomeoGiulietta, Honda CR-Z, Kia Sportage şi Toyota Verso.

Pentru a primi titlul de cea mai sigură maşină din segmentulsău, automobilul trebuie să atingă un scor maxim în toate celepatru teste realizate de EuroNCAP. În afară de cele cinci, modeleleSuzuki Swift, Kia Venga, BMW X1, VW Sharan şi Citroen C4 au depăşitnivelul de 80% în ceea ce priveşte siguranţa, intrând în topulcelor mai sigure maşini din 2010.

Pe lista testelor realizate de EuroNCAP anul trecut a fostintegrat şi cel pentru Controlul Electronic al Stabilităţii. Din2009. acest tip de sistem - precum ESP-ul, trebuie să fie parte dinechiparea standard a maşinii pentru ca aceasta să fie testată deEuroNCAP. Sistemul de control al stabilităţii ajută la reducereanumărului de accidente în care şoferul pierde controlul volanuluiîntr-o situaţie limită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO