Bănci și Asigurări

A doua tentativă de vânzare. Marfin Bank, disputată între o bancă din Cehia cu un rus în spate şi un fond de investiţii de la Londra

A doua tentativă de vânzare. Marfin Bank, disputată între o bancă din Cehia cu un rus în spate şi un fond de investiţii de la Londra

Autor: Cristian Hostiuc

07.06.2017, 00:07 2164

Expobank din Cehia şi fondul de investiţii Argo Capital Management, în parteneriat cu Duet Private Equity, se luptă pentru cumpărarea Marfin Bank România, scoasă din nou la vânzare.

Conform unor surse de pe piaţa bancară, Fondul de Rezoluţie din Cipru trebuie să decidă destul de rapid în privinţa investitorului, având în vedere că există o presiune pentru a rezolva situaţia din România, fiind la a doua tentativă de vânzare, după ce prima tentativă din 2016 cu Bank of Beirut a eşuat.

Expobank din Cehia, în spatele căreia se află Igor Kim, un investitor rus care a început să colecţioneze bănci în Europa, a cumpărat la începutul anului operaţiunile Marfin Bank din Serbia.

Argo Capital se ocupă cu administrarea investiţiilor din anul 2000, fiind specializat pe pieţele emergente.

Marfin Bank se află la mijlocul clasamentului din România, cu active de 450 mil. euro la finalul lui 2015, ultimele date disponibile. Cota de piaţă era de 0,6%.

Marfin Bank a ajuns în curtea Fondului de Rezoluţie din Cipru ca urmare a crizei greceşti care a afectat şi băncile cipriote.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO