Bănci și Asigurări

Actionarii Piraeus Bank vor aproba majorarea capitalului

28.06.2000, 00:00 13



Actionarii Piraeus Bank Romania, fosta Banca de Credit Pater, vor aproba in Adunarea Generala a Actionarilor din 5 iulie majorarea capitalului social cu peste 13 milioane de dolari, capitalizarea bancii ajungand astfel la 20 milioane de dolari, au declarat Ziarului Financiar, surse bancare.

Piraeus Bank din Grecia a cumparat Banca de Credit Pater, iar noul nume al bancii care va activa pe piata romaneasca va fi Piraeus Bank Romania.

In perioada urmatoare Piraeus Bank va lansa certificatele de depozit, electronic-banking, precum si cartile de credit.

Piraeus Bank Group are peste 160 de filiale, iar in ultimii doi ani a preluat activitatile bancilor Chase Manhattan si National Westminster din Grecia si a cumparat Credit Lyonais Hellas.

La sfarsitul anului trecut, capitalul social al Piraeus Bank Group a depasit un miliard de dolari, in timp ce depozitele clientilor in bancile grupului erau de peste 5 miliarde de dolari. Totalul creditelor acordate au atins trei miliarde de dolari, iar activele de peste 7 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO