Bănci și Asigurări

Actionarii Romexterra vor primi saptamana viitoare oferta MKB prin posta

20.07.2006, 19:20 18

Actionarii Romexterra Bank vor primi saptamana viitoare prin posta oferta de achizitie a titlurilor detinute din partea bancii maghiare MKB. Informatiile privind oferta de cumparare vor fi afisate si in cadrul celor 41 de sucursale ale Romexterra Bank, potrivit unui comunicat al bancii.
Maghiarii de la MKB au semnat la inceputul lunii acordul de preluare a Romexterra, iar saptamana trecuta au facut publice planurile de dezvoltare pentru noua achizitie. Potrivit acestora, Romexterra urmeaza sa isi extinda reteaua teritoriala la 150 de unitati pana in 2015, iar cota de piata ar trebui sa ajunga, in 2010, la 3,8% pe partea de creditare, respectiv 3,6% pe cea de economisire. Portofoliul de clienti al bancii ar urma sa ajunga pana la acea data la 700.000 de clienti pe segmentul de retail, respectiv 70.000 pe segmentul corporativ. Romexterra detinea, la sfarsitul primului semestru, active totale de peste 300 de milioane de euro. Profitul bancii a continuat sa urce, ajungand la sfarsitul lui iunie la 4,5 milioane de euro (16 mil. lei). Profitul aproape s-a dublat, in lei, fata de cel obtinut in aceeasi perioada a anului trecut. Portofoliul de credite a ajuns la aproape 552 de milioane de lei (echivalentul a 154 de milioane de euro), marcand o crestere cu 63%, in lei, fata de iunie trecut. MKB, fosta banca de comert exterior a Ungariei, este al treilea jucator ca marime a activelor de pe piata maghiara. Principalul actionar al bancii, cu aproape 90% din titluri, este banca germana BayernLB. Pentru a finanta achizitia bancii romanesti, maghiarii au anuntat intentia de a emite obligatiuni in lei si in euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO