Bănci și Asigurări

Administrarea şi vânzarea poliţelor RCA i-au costat pe asigurători 656 de milioane de lei în primul semestru, adică 37% din totalul încasărilor

Administrarea şi vânzarea poliţelor RCA i-au costat pe...

Autor: Anelis Baciu

17.10.2016, 00:02 429

Companiile de asigurări au înregistrat în primele şase luni ale anului cheltuieli de administrare şi achiziţie pe segmentul poliţelor auto obligatorii (RCA) în valoare de 656 milioane de lei, în creştere cu 16% faţă de aceeaşi peri­oadă a anului trecut, potrivit datelor Auto­ri­tăţii de Supra­veghere Financiară (ASF).

Vânzările de poliţe RCA au crescut mai rapid, cu circa 30%, până la 2 miliarde de lei la finalul lunii iunie, ceea ce înseamnă că ponderea cheltuielilor de administrare şi achiziţie în total subscrieri s-a diminuat în primul semestru, situaţie reflectată de altfel şi de statisticile oficiale.

Astfel, la finalul lunii iunie asigurătorii aveau în medie o rată a cheltuielilor de administrare şi achiziţie pe segmentul RCA de 36,7%, faţă de 38% în urmă cu an. În urmă cu doi ani însă rata cheltuielilor trecea de 40%. Costurile de achiziţie şi administrare rămân însă ridicate chiar dacă multe companii şi-au redus în ultimii ani reţelele teritoriale şi au concediat o bună parte din angajaţi, încercând să meargă spre alte canale de distribuţie, precum brokerajul sau bancassurance-ul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO