Bănci și Asigurări

Preşedintele Eurohold, grupul bulgar care deţine Euroins: Suntem norocoşi că toată piaţa a majorat preţurile la RCA. Mai aducem 50 mil. lei la capital. „Am investit în România 100 de milioane de euro până acum, dar ce era mai greu a tre­cut.“

Assen Christov, preşedintele Eurohold, grupul bulgar care deţine compania de asigurări Euroins România, de formaţie fizician, spune că a început afacerile în Bulgaria cu 50.000 $ obţinuţi ca atlet de performanţă. „Câştigam şi 5.000 $ la un maraton.“ A investit în primele servicii de telefonie mobilă, apoi a creat un fond care s-a implicat în programul de privatizarea în masă cu care a cumpărat companii de construcţii şi diverse fabrici. În 1999 a intrat în asigurări şi abia apoi în comerţul auto, iar astăzi afirmă despre grupul Eurohold că este printre cele mai mari trei grupuri de business din Bulgaria. Printre ultimele investiţii se numără o şcoală privată aflată în centrul capitalei bulgare construită de la zero care a presupus o finanţare de 25 milioane de euro.  Capitalizarea bursieră a Eurohold era pe bursa bulgară de 42 mil. euro la sfârşitul săptămânii trecute.

Assen Christov, preşedintele Eurohold, grupul bulgar care deţine compania de asigurări Euroins România, de formaţie fizician, spune că a început afacerile în Bulgaria cu 50.000 $ obţinuţi ca atlet de performanţă. „Câştigam şi 5.000 $ la un maraton.“ A investit în primele servicii de telefonie mobilă, apoi a creat un fond care s-a implicat în programul de privatizarea în masă cu care a cumpărat companii de construcţii şi diverse fabrici. În 1999 a intrat în asigurări şi abia apoi în comerţul auto, iar astăzi afirmă despre grupul Eurohold că este printre cele mai mari trei grupuri de business din Bulgaria. Printre ultimele investiţii se numără o şcoală privată aflată în centrul capitalei bulgare construită de la zero care a presupus o finanţare de 25 milioane de euro. Capitalizarea bursieră a Eurohold era pe bursa bulgară de 42 mil. euro la sfârşitul săptămânii trecute.

Autor: Sorin Pâslaru

10.10.2016, 00:08 1121

„Am investit în România 100 de milioane de euro până acum, dar ce era mai greu a tre­cut.“

Assen Christov, preşedintele Euro­hold, grupul bulgar care deţine compania de asigurări Euroins România, a spus săp­tămâna trecută la Sofia că gru­­pul va mai subscrie la capitalul social al com­paniei locale încă 50 de milioane de lei (11 mil. euro) până în noiembrie 2016, când esti­mea­­ză că va ieşi din procesul de reor­ga­nizare impus de ASF.

„Avem pregătiţi 100 milioane de lei, dar noi estimăm că cei 50 milioane de lei pe care îi aducem până în noiembrie 2016 ne vor permite ieşirea de sub supravegherea ASF (începută în octombrie 2015 din cauza neîn­de­plinirii cerinţelor de capital  - n. red.). Sun­tem norocoşi însă că în ultimii doi ani ta­rifele la RCA au crescut în întreaga piaţă şi ast­fel rezultatele companiei s-au îmbu­nă­tăţit. Am făcut o greşeală că am ţinut tarifele jos înainte“, a spus Christov.

Tariful mediu la RCA a crescut cu 45% din semestrul I/2014 până în semestrul I din 2016, arată datele ASF – Autoritatea de Supra­­veghere Financiară, astfel încât com­pa­niile de RCA care au reuşit să „supra­vie­ţu­­iască“ după uraganul falimentului Astra din 2015 şi al celui Carpatica din 2016, marii jucă­tori pe acest segment, pot acum să îşi îm­bunătăţească rezultatele financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO