Bănci și Asigurări

Afacerile Asitrans au crescut cu 41% la noua luni

15.10.2007, 21:03 16

Asitrans, companie de asigurari preluata recent de grupul financiar bulgar Eurohold, a incheiat primele noua luni cu afaceri de 19,7 milioane de euro (peste 65 de milioane de lei), in crestere cu 41% in euro fata de aceeasi perioada din 2006.
"In primele noua luni, am depasit primele brute subscrise in tot anul trecut. Profitul brut estimat pentru aceasta perioada este de circa 500.000 de lei (150.000 de euro - n.red.)", a declarat Bogdan Stan, directorul general al Asitrans.
Asigurarile auto (casco si RCA) reprezinta peste 80% din portofoliul companiei.
"In ciuda faptului ca ne numaram printre putinele companii care au introdus fransize obligatorii la asigurarile casco, cea mai mare crestere s-a inregistrat pe acest segment", afirma Stan.
Grupul bulgar Eurohold a preluat la sfarsitul lunii iunie 75% din Asitrans, pachet pentru care a platit 12,5 milioane de euro, in aceasta suma fiind inclusa si o majorare de capital de circa 3,7 milioane de euro (12,1 milioane de lei). In urma acestei operatiuni, incheiata recent, capitalul asiguratorului s-a dublat, la 7,4 milioane de euro (24,2 milioane de lei). Odata cu preluarea asiguratorului, bulgarii au cumparat si Asitrans Leasing, iar pana in 2010 si-au planificat investitii de circa 30 de milioane de euro pe piata locala pentru consolidarea unui holding care sa cuprinda asigurari, leasing si alte servicii financiare.
"In noiembrie va avea loc o adunare generala a actionarilor pentru schimbarea numelui Asitrans in EuroIns (numele soietatii de asigurare a grupului bulgar - n. red.). Probabil ca de la inceputul anului viitor vom functiona cu noul nume", explica seful Asitrans.
In urmatorii doi ani, asiguratorul intentioneaza sa se listeze la Bursa, alte companii listate de pe aceasta piata fiind Ardaf, Asirom sau Astra. Asitrans si-a planificat pentru acest an o cifra de afaceri in jur de 30 de milioane de euro, iar pentru anul viitor estimeaza prime brute subscrise de 50 de milioane de euro.
Asitrans s-a implicat recent si in industria pensiilor private, prin achizitia Time Broker de Pensii Private, care activeaza pe segmentul pensiilor obligatorii (pilonul II).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO