Bănci și Asigurări

Afacerile Grawe au urcat cu 26% in primul trimestru, la 13,1 mil. euro

19.05.2008, 19:15 18

Grawe, una din primele zece companii din piata asigurarilor de viata, a incheiat primul trimestru cu afaceri de peste 48,4 milioane de lei (13,1 milioane de euro), cresterea comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut fiind de 26%.
"Volumul primelor brute subscrise in aceeasi perioada a anului 2007 a fost de 15,4 milioane de lei, dar compararea celor doua valori nu reflecta cresterea reala, deoarece la sfarsitul anului 2007 compania a schimbat, conform normelor legale in vigoare, modalitatea de raportare a valorii primelor subscrise. Cresterea reala fata de anul trecut este de aproximativ 26%", au declarat reprezentantii Grawe.
Structura portofoliului companiei nu s-a modificat fata de anul trecut, 95% din polite fiind asigurari clasice de viata cu capitalizare. "Pentru anul 2008 preconizam introducerea a noi tipuri de produse ce vor aduce o modificare a structurii in cursul anului viitor", afirma oficialii Grawe.
Asiguratorul a obtinut in primele trei luni ale acestui an un profit brut de 0,4 milioane de lei (0,11 mil. euro), de patru ori mai mare decat in primul trimestru din 2007, aceasta evolutie datorandu-se atat majorarii volumului de prime brute subscrise, cat si cresterii veniturilor din plasamente.
Grawe are in prezent o retea teritoriala formata din 38 de unitati, numarul acestora urmand sa ajunga la 42 in cursul acestui an. "In ansamblu, dorim sa mentinem aceeasi politica de crestere sigura si constanta a veniturilor din prime si a portofoliului de clienti prin lansarea de noi produse de asigurare si prin cresterea acoperirii regionale la nivelul agentiilor proprii de vanzare", spun oficialii Grawe.
Grawe Asigurari, parte a grupului austriac Grawe, si-a inceput activitatea in anul 2000 si are in prezent un capital social de 28,5 milioane de lei (circa 8 milioane de euro). In 2005, Grawe a preluat o alta firma austriaca de asigurari de pe piata locala, Sara Merkur, specializata pe asigurari de viata. Aceasta achizitie le-a adus austriecilor o mai buna acoperire teritoriala si o crestere mai rapida a afacerilor.
Piata locala a asigurarilor de viata a ajuns anul trecut la 432 de milioane de euro, cu 26% peste nivelul din 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO