Bănci și Asigurări

Afacerile ING Asigurari Romania, la o treime din cele din Ungaria

12.05.2006, 00:00 15

ING Asigurari de Viata, prima companie de pe piata de profil, a subscris in primele trei luni prime brute de 30 de milioane de euro, in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit raportului trimestrial al ING Group.

In primele trei luni din 2005, afacerile companiei au fost de 25 de milioane de euro. Profitul inainte de impozitare raportat de ING Asigurari pentru primele trei luni este de 3 milioane de euro, fata de 2 milioane in perioada similara a anului trecut. Cresterea profitului brut a fost de 50%.

In Ungaria, divizia de asigurari a grupului ING a inregistrat afaceri de aproape 100 de milioane de euro in primul trimestru, de trei ori mai mult decat in Romania, si un profit brut de 18 milioane de euro.

In Polonia si Cehia primele brute subscrise de ING au fost de 62 de milioane de euro, respectiv 76 de milioane de euro.

ING Asigurari a fost anul trecut prima companie de pe piata asigurarilor de viata, cu afaceri de circa 108 milioane de euro, in crestere cu peste 40% fata de 2004.

Asiguratorul a inregistrat in 2005 un profit brut de 10 milioane de euro, dublu fata de anul anterior. Principalii concurenti ai ING Asigurari sunt AIG Life si Asiban, care au inregistrat afaceri de 30 de milioane de euro, respectiv circa 25 de milioane de euro in 2005.

ING administreaza sase programe de investitii atasate politelor de asigurare de viata unit-linked. De la inceputul anului, toate aceste programe au inregistrat randamente pozitive. Programul Rosu, denominat in dolari, a avut cel mai mare randament, de peste 6%. Programul investeste pe pietele straine, in proportie de 30% in obligatiuni si 70% in actiuni, si are un risc ridicat.

Alte companii de asigurare care administreaza programe de investitii atasate politelor de asigurare de viata sunt Aviva, Allianz-Tiriac si Interamerican, iar in acest an ar putea intra pe aceasta piata Generali, Asirom si Ceccar-Romas. ING Asigurari de Viata a fost infiintata in 1997. Compania avea la sfarsitul anului trecut 259 de salariati, fata de 231 la sfarsitul lui 2004.

Reprezentantii companiei nu au comentat rezultatele trimestriale pana la inchiderea editiei. angela.placinta@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24