Bănci și Asigurări

Agricover Credit a obţinut în S1 un profit net de 10,22 milioane lei, în creştere cu 27%

Agricover Credit a obţinut în S1 un profit net de 10,22...

Autor: Raluca Ghinea

20.08.2015, 17:09 415

Profitul operaţional s-a plasat la 14,07 milioane lei, cu 28% peste nivelul din prima jumătate a anului trecut.

"Flexibilitatea, ancorarea în realitatea de zi cu zi a fermierilor, dublate de soluţii bazate pe inovaţie şi apetit pentru risc - sunt parte a strategiei abordate de Agricover Credit IFN cu rezultate concrete în rândul fermierilor", a declarat într-un comunicat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN.

Compania avea la finele lunii iunie o expunere totală pe creditele acordate de 679 milioane lei, în urcare cu 17% faţă de nivelul de 580 milioane lei în aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, numărul clienţilor a crescut cu 26%, la 1.653 de agricultori.

Creditele neperformante cu restanţe de peste 90% reprezintă 1,2% din portofoliul total.

Agricover avea fonduri proprii de 118,15 milioane lei la sfârşitul lunii iunie, în urcare de la 100,1 milioane lei, cu o rată de adecvare a capitalului de 22%.

Firma va inaugura în perioada următoare a treia sucursală dintr-o serie de filiale în curs de deschidere în următorii ani.

"Ne propunem să venim mai aproape de fermier, iar demersul de a deschide noi sucursale va aduce un plus de operaţionalitate şi eficienţă în activitatea de finanţare", a spus Rekkers.

El a arătat că, în ceea ce priveşte solicitarea de credite pentru agricultură, se păstrează un trend pozitiv, însă fermierii sunt prudenţi în accesarea unor credite noi în contextul unui an agricol dificil, puternic afectat de condiţiile meteorologice.

Volatilitatea pieţelor agricole afectează planurile şi profitabilitatea fermelor creând un mediu nesigur în luarea deciziilor şi găsirea soluţiilor de către fermieri.

"Agricultura trece printr-o perioadă dificilă, seceta şi volatilitatea pieţelor afectând activitatea fermierilor. Monitorizăm permanent dinamica şi evoluţia pieţei agricole şi menţinem un dialog continuu cu clienţii noştri pentru a găsi împreună soluţii de finanţare care să susţină afacerea fermierilor în contextul actual", a adăugat Rekkers.

Înfiinţată în 2008, Agricover Credit este prima instituţie financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO