Bănci și Asigurări

AIG Life raporteaza un castig de 3,9 mil. euro

31.05.2006, 00:00 24

Compania de asigurari de viata AIG Life a raportat pentru anul trecut un profit brut de aproape 14,2 milioane de lei (3,9 milioane de euro). In 2004, profitul net al companiei a fost de 5,3 milioane de lei (1,3 milioane de euro).

"Avem un portofoliu stabil si intotdeauna am vandut produse profitabile", a explicat dublarea profitului directorul general al companiei, Theodor Alexandrescu.

El estimeaza ca in acest an profitul companiei va creste cu 40-50%. Alte companii de pe piata asigurarilor de viata care au facut public profitul inregistrat anul trecut sunt ING Asigurari (10 mil. euro brut), Grawe (1,1 mil. euro), Omniasig Life (0,2 mil. euro brut) sau Allianz-Tiriac (0,11 mil. euro).

AIG Life a subscris in 2005 prime brute de circa 30 mil. euro, fiind a doua companie de pe piata asigurarilor de viata. Cota de piata a companiei a fost de aproape 10,5%.

In primul trimestru, vanzarile asiguratorului au crescut cu 53% in euro fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 9,8 milioane de euro (34,8 milioane de lei). Directorul general al companiei spune ca si-a bugetat pentru acest an o crestere cu 30-40% a cifrei de afaceri. Compania are parteneriate de bancassurance (vanzare de polite de asigurare prin banci) cu ABN Amro, Citibank si Raiffeisen.

In ultimul trimestru al anului, AIG Life va intra pe piata asigurarilor de sanatate si a asigurarilor unit-linked. Asigurarile unit-linked sunt asigurari de viata care, pe langa acoperirea riscului asigurat, plaseaza o parte din banii asiguratilor in fonduri de investitii. Pe piata asigurarilor unit-linked activeaza companiile Allianz-Tiriac, Aviva, Interamerican si ING Asigurari de Viata. De asemenea, au anuntat ca vor incepe sa vanda astfel de polite asiguratorii Generali, KD Life (companie aflata in curs de autorizare) si Ceccar-Romas, cumparata anul trecut de grupul ungar OTP. Pe partea de asigurari de sanatate, compania estimeaza vanzari de 6.000 de polite in primul an de la lansare. Actionarul majoritar al AIG Life este American Life Insurance Company (ALICO), parte a celui mai mare grup de asigurari din lume, American Insurance Group (AIG).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO