Bănci și Asigurări

Alpha Bank România a raportat pentru 2022 un profit net de 33 mil.euro, după ce în 2021 a avut un profit înainte de impozitare de 25,6 mil.euro. Volumul creditelor noi acordate companiilor mari a crescut cu 40%

Alpha Bank România a raportat pentru 2022 un profit net...

Autor: Roxana Rosu

15.03.2023, 11:37 172

Alpha Bank România a raportat pentru 2022 un profit net de 33 milioane euro, în condiţiile în care în 2021 banca a avut un profit înainte de impozitare de 25,6 milioane euro.

Portofoliul de credite a ajuns anul trecut la 2,95  miliarde  de euro expunere netă, marcând o  creştere de 13,5% faţă de anul precedent, în timp ce depozitele clienţilor au depăşit 2,97 miliarde de euro, în creştere cu aproximativ 11% faţă de 2021.

Volumul creditelor noi acordate companiilor mari a crescut cu aproximativ 40% faţă de anul precedent, în timp ce volumul creditelor acordate IMM-urilor a înregistrat o evoluţie similară. Vânzările de credite ipotecare noi au înregistrat un avans anual de aproximativ 20%.

În 2022, Alpha Bank Romania a participat la programele implementate de Guvernul României: IMM Invest, Agro IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Rural Invest şi Innovation.

În luna decembrie, banca a lansat Platforma de Digital Onboarding pentru persoane fizice, clienţii având acum la dispoziţie un flux complet online de înrolare, putând să achiziţioneze de la distanţă diverse produse şi servicii. Totodată, capacităţile Serviciului Asistenţă Clienţi au fost extinse, Dana, asistentul virtual al băncii, oferind mai multe servicii complet automatizate.

Volumul plăţilor procesate prin soluţiile de tip POS, Tap to Phone şi e-commerce s-au majorat anul trecut cu 36%. Totodată, banca a lansat în premieră pe piaţa din România opţiunea de tokenizare a cardurilor pentru comercianţii şi integratorii online pentru a asigura o experienţă de plată mai sigură şi mai uşoară.

Activele totale ale băncii au ajuns la 4,3 miliarde euro, crescând cu 12%, an la an.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia. Activităţile internaţionale ale Grupului se extind pe lângă România, şi în Regatul Unit, Luxemburg şi Cipru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO