Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Metropolitan, al treilea cel mai mare fond de pensii private Pilon II din România, a vândut în martie acţiuni Banca Transilvania la BVB întrucât banca a devenit prea mare în portofoliul său şi se apropia de pragul legal de deţinere de 5% din activul fondului

Bursă. Metropolitan, al treilea cel mai mare fond de...

Autor: Liviu Popescu

03.05.2024, 07:00 4976

Investiţia în acţiuni Banca Transilvania (simbol bursier TLV) – ale cărei acţiuni se tranzacţionează la maxime istorice – a ajuns prea mare în martie 2024 pentru portofoliul fondului cu active de 19 mld. lei l Este un efect secundar al maximelor istorice de la bursa locală: fondurile de pensii se văd nevoite să vândă din acţiunile care se apropie de 5% din activ Petrom, următoarea pe lista În cazul companiilor de stat limita este de 10%.

Metropolitan Life Pensii Private, al treilea cel mai mare fond Pilon II din România, după NN Pensii şi AZT Viitorul Tău, a vândut în martie 2024 acţiuni Banca Transilvania (TLV) pentru prima oară în ultimii ani întrucât investiţia sa la cea mai mare bancă din România se apropia de limita legală de deţinere de 5% din activul net al fondului.

Astfel, în contextul evoluţiei puternic ascendente a acţiunilor băncii de la Cluj, de 20% de la începutul acestui la maxime istorice, şi pe fondul achiziţiilor de acţiuni de anul trecut, Metropolitan Life a vândut acţiuni de 47 mil. lei pentru a se încadra în limita impusă de regulamentul Autorităţii de Supraveghere Financiară. Fondul a vândut 1,5 milioane de acţiuni Metropolitan are active de 19 mld. lei investite în numele 1,1 milioane de salariaţi români.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO