Bănci și Asigurări

Americanii de la GE Money au pus sef comun la Estima Finance si Motoractive

Americanii de la GE Money au pus sef comun la Estima Finance si Motoractive

Stefan Coroianu are grija si de leasing, si de consumer finance

14.05.2007, 14:00 108

Conducerea executiva a Estima Finance, companie de credite de consum achizitionata la sfarsitul anului trecut de gigantul american GE Money, a fost preluata la inceputul acestei luni de catre Stefan Coroianu, care cumuleaza noua functie cu cea de director executiv al Motoractive Leasing, intrata tot in proprietatea GE Money.
"La nivelul echipei manageriale s-a produs o singura schimbare. Stefan Coroianu a preluat functia de director executiv al Estima Finance, dupa ce Mihnea Mocanu s-a hotarat sa raspunda unor noi provocari profesionale, dezvoltarea in calitate de CEO a unei alte afaceri la care detine si un procent semnificativ de actiuni", a declarat pentru ZF Mark Hampson, integration leader al GE Money.
Coroianu isi va pastra pozitia de CEO al Motoractive, activitatea sa fiind sprijinita de Felicia Relenschi. Ea a fost numita la inceputul lunii mai in functia de director executiv interimar al companiei de leasing auto a GE Money. Motoractive a finantat anul trecut bunuri in valoare de 150 mil. euro si estimeaza ca anul acesta va ajunge la finantari de 200 mil. euro.
GE Money a intrat pe piata financiara din Romania anul trecut, dupa ce a achizitionat trei IFN-uri de pe piata locala pentru 140 mil. dolari, fiecare activand pe un anumit segment de finantare: Domenia Credit (credite ipotecare), Ralfi - Estima Finance (credite de consum) si Motoractive (leasing).
"Avem o experienta semnificativa in retail banking. De exemplu, in alte tari din Europa Centrala si de Est, GE Money opereaza cu succes diverse platforme de banking, asa ca nu excludem posibilitatea dezvoltarii unor platforme similare si in Romania", a spus Hampson.
De altfel, General Electric a anuntat ca studiaza posibilitatea formarii unei platforme comune intre sucursala locala a grupului turc GarantiBank cu cele trei institutii financiare nebancare achizitionate de acestia la finele anului trecut.
GarantiBank Romania si-a planificat anul acesta deschiderea a 40 de unitati si importul de produse de retail de la banca mama, luand in considerare perspectiva unui parteneriat cu GE Money.
Divizia financiara a americanilor de la GE Money a anuntat ca va investi pe termen mediu 50 de milioane de dolari (38 mil. euro) in operatiunile din Romania. Oficialii GE Money au explicat ca desi studiaza permanent posibilitatea unor achizitii, nu-si vor baza dezvoltarea operatiunilor din Romania pe achizitii, ci pe crestere organica. GE Money si-a propus pentru acest an o crestere de 40% a businessului in Romania pe fondul deschiderii de noi unitati teritoriale, al cresterii numarului angajatilor cu 50% pana la 900 si al lansarii de noi produse financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO