Bănci și Asigurări

Ardaf si-a ales o noua conducere

08.02.2007, 19:17 31

Noul presedinte al companiei de asigurare Ardaf este Daniel Tudor, fost actionar majoritar al societatii RAI Asigurari, a declarat pentru ZF Radu Cocea, administrator interimar al societatii.
Decizia a fost luata in cadrul unei Adunari Generale a Actionarilor desfasurate ieri. Pe langa Daniel Tudor, ceilalti doi membri ai Consiliului de Administratie sunt Mihaela Suhane, director economic al RAI Asigurari, si Bogdan Vetrici-Soimu. Conducerea executiva a societatii va fi definitivata de noul presedinte, au decis ieri actionarii Ardaf.
Dupa incheierea formalitatilor legate de noile numiri, administratorul interimar Radu Cocea isi va incheia mandatul la Ardaf, dupa sase luni in care a condus societatea. Tot ieri, Ardaf a decis ca societatea de audit KPMG sa fie auditorul financiar al societatii pe perioada anului urmator.
Fondul ceh de investitii PPF Investments a preluat in urma cu doua zile intregul pachet de actiuni al companiei RAI Asigurari, pentru aproximativ 10 mil. euro. PPF Investments mai controleaza pe piata locala un pachet de 20% din actiunile bancii Romexterra. Ardaf este in prezent controlata de catre omul de afaceri Ovidiu Tender, care detine, prin intermediul Tender SA, 56,19% din Ardaf.
Asiguratorul a iesit recent din procedura de administrare speciala impusa de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, dupa o majorare de capital de circa 33 mil. euro (110 mil. lei).
Anul trecut, Ardaf a subscris un volum de prime brute in valoare de 66,1 mil. euro, in scadere cu aproape 10% in euro fata de volumul de 73 mil. euro raportat in 2005. In acelasi timp, volumul de daune platite de Ardaf a fost constant, de circa 117,7 mil. lei, atat in 2005, cat si in 2006. Ca urmare, societatea a terminat anul trecut pe pierdere, desi dimensiunea exacta a acesteia nu a fost calculata inca de conducerea Ardaf.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO