Bănci și Asigurări

ATEbank România: Am avut profit în ultimii ani. Rata adecvării capitalului depăşeşte limita BNR

26.07.2010, 10:59 66

ATEbank România a avut profit în ultimii ani şi are olichiditate şi o rată de adecvare a capitalului peste limiteleinstituite de BNR, a precizat luni banca, după ce ATEbank Grecia apicat testul de stres efectuat de UE, informează MediafaxBusiness.

"Banca prezintă bilanţuri cu profit de la data achiziţionăriiacesteia de către ATEbank Greece (2006-2010). Lichiditatea şiadecvarea capitalului băncii depăşesc limitele minime instituite şimonitorizate de către BNR. Banca a făcut faţă cu succes testelor destres corespunzătoare la care a fost supusă de către autoritatea desupraveghere a BNR", se arată într-un comunicat al instituţiei decredit.

Şapte din cele 91 de bănci analizate nu au trecut testele destres derulate în 20 de state ale Uniunii Europene, printre acesteafigurând şi ATEbank, singura care a picat dintre cele 16 instituţiifinanciare cu operaţiuni în România analizate. Citiţi mai multe pewww.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO