Bănci și Asigurări

Austriecii de la Erste aduc 100 mil. € la capitalul BCR

Austriecii de la Erste aduc 100 mil. € la capitalul BCR

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

11.10.2011, 00:08 1463

Erste Bank va majora până la finele anului cu 100 mil. euro capitalul social al BCR, cea mai mare bancă de pe piaţă, operaţiune care se va realiza prin aport în numerar, potrivit reprezentanţilor grupului austriac.

Directorul general al Erste Bank, Andreas Treichl (desen), a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că va fi majorat capitalul social al BCR cu aproximativ 100 mil. euro, răspunzând unei întrebări pe această temă. Ulterior, reprezentanţii Erste au precizat că majorarea de capital se va produce până la finele acestui an şi are în vedere în principal menţinerea la un nivel optim a ratei de acoperire a creditelor neperformante.

Erste a mai anunţat ieri că va amortiza par­ţial fondul comercial al BCR cu 700 mil. euro înainte de impozitare (627 mil. euro după taxe) din cauza creşterii economice sub aşteptări, în cadrul unui set de măsuri "extraordinare", care vor provoca grupului austriac pierderi de 920-970 mil. euro la nouă luni, în ciuda unui profit din activitatea curentă de aproape 700 mil. euro.

Pachetul de decizii-şoc mai include reevaluarea portofoliului de CDS-uri, cu costuri de 180 mil. euro, reducerea expunerii faţă de statele cu probleme din zona euro de la 1,9 mld. euro la 0,6 mld. euro, amortizarea integrală a fondului comercial din Ungaria - 312 mil. euro plus provizioane de risc de 450 mil. euro. Pentru 2011 Erste estimează în noile condiţii pierderi totale de până la 800 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO