Bănci și Asigurări

Austriecii de la Erste s-au instalat la BCR

13.10.2006, 19:28 20

Andreas Treichl, presedintele executiv al Erste Bank, a preluat ieri oficial functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere al BCR.
Austriecii i-au numit ca membri pe Christian Coreth (membru al Consiliului Director al Erste Bank, responsabil cu managementul riscului) si pe Herbert Juranek (director al Diviziei de IT), care i-au inlocuit pe fostii reprezentanti ai AVAS, BERD si IFC. Fostul presedinte al Consiliului, Daniel Daianu, a ramas ca membru, in timp ce Teodor Mihaescu (SIF Muntenia) si Mihai Fercala (SIF Transilvania) vor continua sa reprezinte SIF-urile.
"Vom incepe chiar de maine (n.r. - astazi) sa implementam un nou plan de business ambitios. Astfel, nu va trece mai mult de un an pana cand clientii nostri vor simti influenta apartenentei BCR la grupul Erste Bank in ceea ce priveste produsele si serviciile oferite la standarde de calitate europene", a declarat CEO-ul Erste Bank, Andreas Treichl.
Manfred Wimmer, directorul de strategie al grupului, estimeaza ca integrarea BCR va dura circa 18 luni.
In privinta folosirii celor 2,2 mld. euro incasate ieri de statul roman, ministrul finantelor Sebastian Vladescu sustine ca banii vor avea destinatii clare, iar acestea vor fi facute publice "Acum suntem in faza in care vom promova proiectul de act normativ pentru Fondul National de Dezvoltare, iar modul de folosire a banilor se va face prin hotarari de guvern", a spus Vladescu la ceremonia organizata ieri la Guvern pentru marcarea incheierii privatizarii.
Premierul Tariceanu a declarat ca ministrul finantelor va face in fiecare an un bilant public al cheltuirii banilor.
Directorul de strategie al Erste, Manfred Wimmer, a spus ca tranzactia incheiata pentru BCR este cea mai mare facuta vreodata de institutia sa. "Este cea mai mare achizitie pe care o companie austriaca a facut-o vreodata pe teritoriul altui stat si este cea mai mare investitie straina directa facuta vreodata in Romania", a afirmat Wimmer.
Tariceanu a spus ca se asteapta ca BCR-Erste sa se implice in proiecte care sa ajute Romania sa recupereze cat mai rapid decalajele care o separa de celelalte tari ale UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO