Bănci și Asigurări

Austriecii de la Vienna Insurance au raportat în România profit de 8,9 mil. euro, plus 39%, la nouă luni. Nivelul primelor brute subscrise a scăzut cu 4,7%

Austriecii de la Vienna Insurance au raportat în...

Autor: Cristina Bellu

29.11.2017, 10:02 221

Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), a obţinut în primele nouă luni ale anului un profit de 8,9 milioane euro pe plan local, în creştere cu 39% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce primele brute subscrise au scăzut cu 4,7%, la 373 mil. euro, potrivit raportului privind rezultatele financiare în primele trei trimestre ale grupului austriac.

La nivelul Grupului, VIG a raportat în primele nouă luni ale anului un profit de 331 milioane euro, în creştere cu aproximativ 10% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce primele brute subscrise au crescut cu 2,7%, până la 7,153 mld. euro, confirmând tendinţa ascendentă care a debutat la începutul anului 2016.

”(…)Bazându-ne pe situaţia actuală, ne aşteptăm la rezultate mult mai bune chiar decât cele obţinute anterior, în 2016,” a explicat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.  

La rezultatele obţinute, pieţele din Europa Centrală şi de Est au contribuit cu peste 60% din totalul profitului de 331 milioane euro (înainte de impozitare), creşterea de aproape 10% datorându-se în principal îmbunătăţirii ratei combinate şi bunei evoluţii a rezultatului financiar.

Creşterea contribuţiei la profit a linilor de business daune/accidente a compensat impactul mediului marcat de dobânzi reduse.   
Primele brute subscrise au crescut cu 2,7% până la 7,15 mld. euro în primele trei trimestre din 2017.

Toate liniile de business au marcat creşteri satisfăcătoare, cu excepţia segmentului poliţelor de asigurare de viaţă cu primă unică, unde VIG şi-a menţinut politica prudentă de subscriere.

Primele au crescut cu 5,6%, excluzând impactul produselor de asigurare cu primă unică. Creşterea s-a datorat în principal segmentului auto şi altor segmente de asigurări daune/accidente, fiind susţinută în principal de Polonia, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Bulgaria, Croaţia şi Serbia.

Polonia, Slovacia şi România au înregistrat de asemenea creşteri ale asigurărilor de viaţă.

Rata de solvabilitate la nivelul Grupului a fost de 224,8% la 30 septembrie 2017, reconfirmând astfel rata obţinută în primul semestru din 2017 (224,5%). Rezultatul financiar de 732 milioane euro pentru primele trei trimestre din 2017 indică o creştere anuală de 4,1%. Creşterea a fost rezultatul unei majorări a venitului curent graţie consolidării complete a entităţilor nonprofit ale grupului şi profiturilor realizate mai mari din vânzarea de acţiuni. Investiţiile Grupului incluzând numerarul şi echivalentele de numerar au crescut la 37,2 miliarde euro la 30 septembrie 2017 datorită unei intensificări a activităţilor de investiţii (31 decembrie 2016: 36,2 miliarde euro).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO