Bănci și Asigurări

AVAS cauta evaluator pentru 7.2% din actiunile BRD

14.06.2004, 00:00 21



Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului,prin Comisia de privatizare a BRD, lanseaza astazi cererea de oferta in vederea selectarii unei firme specializate pentru a intocmi un raport de evaluare a pachetului rezidual de 7,32% din actiuni pe care statul il mai detine la a doua banca de pe piata.



Aceasta este prima etapa din strategia de vanzare a pachetului de actiuni de la BRD, aprobata recent printr-o hotarare a Guvernului. Strategia prevede ca vanzarea sa se faca prin negociere, pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile, catre unul sau mai multi investitori, persoane juridice, romane sau straine.



Pachetul minoritar de 7,32% ramas neprivatizat la BRD are o procedura speciala de vanzare, care se vrea mai flexibila si mai rapida decat cea standard.



Procedura ar fi aplicabila in toate cazurile in care statul detine valori reziduale, sub 10%, la societati bancare.



Actiunile BRD au fost vineri cele mai tranzactionate de Bursa de Valori Bucuresti, cu operatiuni in valoare de 17 miliarde de lei. Cotatia actiunilor BRD a inregistrat o crestere de 4%, printre cele mai mari aprecieri din sedinta bursiera. Pretul actiunilor a depasit pentru prima data in ultimele saptamani pragul de 26.000 lei/actiune pe fondul unui numar mare de ordine de cumparare. Cotatia maxima a zilei a fost de 26.100 lei/actiune, iar ultima tranzactie a zilei s-a realizat la 26.000 lei/actiune. Brokeri de pe piata sun ca inca nu se poate vorbi despre o tendinta ascendenta a actiunilor bancii, care au evoluat in ultimele doua luni intre 24.000 si 26.000 lei/actiune. La ultimul pret de saptamana tracuta, capitalizarea bursiera a BRD este de 1,07 miliarde de euro.





 



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO