Bănci și Asigurări

Banc Post raporteaza un profit net de 5,1 mil. dolari

08.11.2002, 00:00 8

Banc Post a raportat la sfarsitul lunii octombrie un profit brut de aproximativ 201 miliarde de lei (in jur de 6 mil.$), respectiv un profit net de 172,4 miliarde de lei (5,1 mil.$). 
La 30 octombrie, Banc Post gestiona, potrivit informatiilor bancii, un volum total de active de 18.461,5 miliarde de lei, iar fondurile proprii erau de 2.290 miliarde de lei. Banca administra la sfarsitul acestei perioade peste 4 milioane de conturi, din care 90% o reprezentau persoanele fizice. Numarul de clienti ai bancii este de aproximativ 2 milioane, din care circa aproape 90% o reprezinta persoanele fizice.
Banc Post are  in prezent un capital social de 664,8 miliarde de lei si o retea teritoriala de 126 de unitati operationale. Dupa finalizarea privatizarii bancii este de asteptat ca banca sa-si majoreze din nou capitalul social cel mai sigur prin conversia celor doua imprumuturi convertibile in actiuni - fiecare in suma de 10 milioane de dolari - pe care Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si International Financial Corporation (IFC) le-au acordat bancii in 1998.
In aceste zile este asteptat sa se semneze si contractul prin care statul roman, reprezentat de Autoritatea pentru Privatizare, va vinde ultimul pachet de 17% din actiuni pe care il mai detjne la Banc Post. Cumparatorul va fi banca elena EFG Eurobank care pentru aproximativ 20 de milioane de dolari isi va crestere participatia pe care o detine de in Banc Post de la 19,25% la 36,25%.
Potrivit presedintelui bancii, Elena Petculescu, chiar si dupa schimbarea structurii actionariatului strategia bancii va ramane orientata spre retail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO