Bănci și Asigurări

Banca Anglo-Romana, profit de 1.2 mil. lire sterline

14.07.2003, 00:00 70



Anglo-Romanian Bank (ARB), banca cu sediul la Londra si controlata de Grupul Banca Comerciala Romana (BCR), va avea un rol foarte important in sustinerea clientilor din Romania, in special dupa fuziunea, in acest an, a celor trei subsidiare ale BCR de la Londra, Paris si Frankfurt, a afirmat Nicolae Danila, presedintele BCR, aflat in aceste zile la Londra.



Anglo-Romanian Bank, care implineste anul acesta 30 de ani de functionare, alaturi de Frankfurt Bukarest Bank (cu sediul in Frankfurt) si Banque Franco-Roumanie (cu sediul central la Paris) sunt participatiile fostei Bancorex peste granitele tarii.



In anii 1973-1975 statul roman - reprezentat la vremea aceea de Banca de Comert Exterior Bancorex - in parteneriate cu diverse grupuri internationale a infiintat mai multe subsidiare, in diverse tari , pentru a incuraja relatiile comerciale din zonele respective. #leadend#Asa au luat nastere Anglo-Romanian Bank (acum detinuta 100% de BCR), Banque Franco-Roumanie (BCR detine acum 50% din capital) sau Frankfurt-Bukarest Bank (89,5%). Odata cu falimentul Bancorex aceste participatii au trecut la BCR, dar anul trecut conducerea celei mai mari banci romanesti a decis sa le fuzioneze si sa ramana doar o singura subsidiara - la Londra. Noua entitate - rezultata din fuziunea celor trei - urmeaza sa aiba un capital social de peste 100 milioane de dolari.



BCR mai detine, pe aceeasi filiera, si o participatie minora la Banca Italo-Romena.



"ARB, cea mai importanta investitie romaneasca in Marea Britanie, are o perspectiva deosebita. Va avea un rol foarte important in sustinerea clientilor din Romania, in special dupa fuziunea celor 3 subsidiare ale BCR de la Londra, Paris si Frankfurt, intr-o singura banca cu sediul central in capitala britanica. Prezenta ARB in City-ul londonez - unul dintre cele mai prestigioase centre financiare ale lumii - confera clientilor Grupului avantajele unor legaturi mai stranse intre BCR si investitorii internationali", a afirmat Danila.



Banca, cu un capital social de 25 mil. lire sterline (aproape 38 mil.dolari), a obtinut anul trecut un profit de peste 1,2 milioane de lire sterline (aproape 2 milioane de dolari).



BCR este cea mai mare banca romaneasca, raportand anul trecut un profit net consolidat la nivelul grupului de 168 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO