Bănci și Asigurări

Banca Centrală din Mexic este pregătită să acţioneze dacă riscurile inflaţiei rămân scăzute

Banca Centrală din Mexic este pregătită să acţioneze...

Autor: Mircea Nica

24.12.2019, 17:47 130

Banca Centrală din Mexic ar putea să acţioneze în luna februarie dacă inflaţia, precum şi riscurile interne şI externe rămân la un nivel scăzut, a spus într-un interviu guvernatorul Alejandro Diaz de Leon, conform Bloomberg.

“Trebuie să monitorizăm dacă condiţiile din economie vor continua acest trend favorabil din punctul de vedere al inflaţiei şi a riscurilor interne şi externe. Acest lucru ne va permite să acţionăm prin politici monetare.”

Banca Centrală din Mexic a scăzut costurile împrumuturilor cu ¼ puncte pentru fiecare din cele patru decizii privind ratele dobânzilor, ajungând la 7,25%. Cu toate acestea, este în continuare cea mai mare rată reală din lume.

Inflaţia a încetitnit şi a scăzut la 2,63% la începutul lunii decembrie. Moneda din mexic, peso, a fost cea mai performantă din pieţele emergente în acest an, câştigând şi mai mult teren în urma votului din Camera Reprezentanţilor din Statele Unite ale Americii privind acordul de comerţ liber a Americii de Nord cu Mexic şi Canada.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO