Bănci și Asigurări

Banca Transilvania vrea sa-si dubleze activele pana la sfarsitul lui 2004

26.09.2003, 00:00 9



Planurile de expansiune ale Bancii Transilvania vor continua si anul viitor, conducerea bancii propunandu-si sa extinda reteaua teritoriala pana la 100 de sucursale si sa creasca activele bancare pana in jur de 500 milioane euro.



"Banca are in acest moment 60 de sucurale si pana la sfarsitul anului intentionam sa mai deschidem alte 12. Apoi, anul viitor vrem sa ajungem la 100 de sucursale. Ne-am propus de asemenea sa atingem, la sfarsitul lui 2004, un nivel al activelor de 500 milioane de euro", a declarat pentru ZF Robert Rekkers, presedintele Bancii Transilvania.



Retailul, dar si segmentul firmelor mici si mijlocii, vor continua sa fie in atentia bancii, iar ca segmente de piata presedintele bancii il vede cu potential pe cel al creditelor imobiliare. "Soldul creditelor imobiliare acordate pana acum de Banca Transilvania este in jur de 50 milioane de euro, iar pentru anul viitor estimam sa ajungem la 100 milioane de euro", spune Rekkers.



Banca Transilvania a obtinut, in primul semestru, un profit brut de 236,35 mld. lei, in scadere nominala cu 6,6% fata de rezultatul obtinut in perioada similara din 2002.



In primele sase luni ale anului veniturile bancii au crescut cu 14%, insa cheltuielile au avut un spor mai mare - 22%. Pentru acest an actionarii bancii au aprobat un plan de investitii de 7,5 milioane de euro, marea parte a banilor fiind directionati in reteaua de sucursale, produse si IT.



Activele bancare, la sfarsitul lunii iunie, erau de 9.893 mld. lei, cu 48% mai mari decat nivelul acestui indicator la sfarsitul primului semestru al anului trecut.



Cel mai important actionar al bancii este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare cu un pachet de 15%.



Actiunile bancii sunt cotate la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti, ultimul pret de tranzactionare de ieri fiind in jur de 3.650 lei/actiune, in scadere cu 1,35%. Titlurile bancii sunt printre cele mai scumpe de la Bursa fata de rezultatele financiare ale companiei. Raportul dintre pretul actiunilor si profitul net pe actiune de anul trecut (PER) este de 8, una din cele mai mari valori de la Bursa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO