Bănci și Asigurări

Bancile de investitii ne privesc cu alti ochi

07.09.2000, 00:00 11



Prim-ministrul Mugur Isarescu s-a intalnit ieri cu reprezentanti ai mai multor banci de investitii, printre care Merrill Lynch, ING Barings, Dresdner Bank, Morgan Stanley, in perspectiva intentiei autoritatilor de a contracta imprumuturi de pe piata externa, a declarat Gabriela Vranceanu Firea, purtatorul de cuvant al Guvernului.

Reprezentantii bancilor mentionate s-au aratat interesati sa ofere Guvernului roman imprumuturi cu dobanda si perioada de rambursare avantajoase.

Firea a mai adaugat ca reprezentantii bancilor de investitii, care cunosc realitatile economice romanesti, au apreciat ca acum este un moment in care situatia economica este mai buna si creeaza premisele unor contracte financiare avantajoase pentru Romania.

"Bancile sunt dispuse sa ofere acum credite cu dobanzi mai acceptabile si cu perioade mai mari de rambursare, in comparatie cu anul trecut cand ne ofereau credite pe doi ani si cu dobanzi mari de 17-18%", a mai spus Firea

Guvernul a mandatat ING sa se ocupe de lansarea unei emisiuni de obligatiuni de peste 200 de milioane de dolari, banca olandeza evaluand in acest moment cerere externa pentru titlurile romanesti.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24