Bănci și Asigurări

Bancile executa case de jumatate de miliard in 2010. Doar 10% dintre locuinte isi gasesc cumparator

24.05.2010, 22:06 15

Bancile din Romania ar putea recupera de la rau-platnici anulacesta, doar din executarile silite, peste o jumatate de miliard deeuro. Din aceasta suma insa bancherii se asteapta sa incaseze celmult 10%, adica doar circa 50 de milioane de euro. Intrebati deGandul de ce nu reusescbancile sa isi recupereze acesti bani, care ar putea fi folositi,de exemplu, pentru a da noi credite sau pentru a acoperi o partedin pierderi, expertii au prezentat motive dintre cele mai diverse,de la dorinta bancilor de a nu fi percepute ca masini de executatsilit la nestiinta lor in a vinde proprietati sau chiar la mafiaexecutorilor bancari, care permite tranzactionarea acestor bunurinumai intr-un cerc restrans de clienti.

In primele trei luni ale acestui an bancile au scos la licitatiepeste 4.300 de locuinte sau terenuri pe care le-au luat de larau-platici in urma executarilor silite, ceea ce inseamna ca, la unpret mediu de 30.000 de euro pe proprietate, valoarea lor totala pe2010 ar putea depasi 500 de milioane de euro. Mai multe desprecasele executate silit debanci cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO