Bănci și Asigurări

Bancile pe primele locuri in topul tranzactiilor bursiere

10.05.2001, 00:00 15



Actiunile societatilor bancare s-au situat din nou intre cele mai tranzactionate titluri de la Bursa de Valori, dar preturile au inregistrat variatii mici.

Vanzatorii si cumparatorii pe actiunile Bancii Transilvania s-au tatonat ieri, incercand sa gaseasca pretul de echilibru pentru aceste actiuni. Titlurile BRD au fost stabile, iar numarul de vanzatori a fost mai mic.

Banca Transilvania, cea mai tranzactionata actiunie a sedintei de ieri, a incheiat ziua la nivelul de 1.540 lei/actiune, in crestere cu 1,3% fata de sedinta precedenta. Valoarea tranzactiilor a fost de 333 milioane de lei.

"Deocamdata vanzatorii si cumparatorii de actiuni Banca Transilvania se tatoneaza. A aparut la un moment dat un ordin de 100.000 de actiuni la pretul de 1.500 lei/actiune, care a fost retras destul de repede. Apoi s-a cumparat la preturi ceva mai mari, intai la 1.520 lei/actiune si mai apoi si 1.530 lei.

Vanzatorii cu pachete ceva mai mari asteapta la 1.560 - 1.580 lei si nu au aratat ca vor sa coboare preturile", a declarat pentru Ziarul Financiar Ionut Nitu, broker la Capital Securities.

Tranzactiile cu titlurile bancii clujene s-au derulat ieri intre 1.520 lei/actiune si 1.540 lei/actiune. La sfarsitul sedintei cea mai buna oferta de cunmparare era la 1.530 lei/actiune.

Banca Romana pentru Dezvoltare a incheiat sedinta de ieri 14.700 lei/actiune, in scadere cu 100 de lei fata de sedinta precedenta. Plaja de variatie a cursului a fost foarte stransa, cotatia minima a zilei fiind de 14.600 de lei, iar cea maixima de 14.700 de lei.

Brokerii spun ca actiunile Bancii Romane pentru Dezvoltare se mentin de cateva sedinte relativ stabile, dar ca numarul de vanzatori este mult mai mic fata de luna trecuta. In aceste conditii presiunea la vanzare s-a redus foarte mult. Valoarea tranzactiilor cu actiunile BRD a fost de 301 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO