Bănci și Asigurări

Bani mai putini pentru sefii comisiilor de privatizare a bancilor

29.06.2004, 00:00 17



Cuantumul indemnizatiilor lunare acordate conducerii si membrilor comisiilor de privatizare la societatile bancare unde statul este actionar va fi diminuat drastic, in cazul presedintelui comisiei reducerea fiind de 80%, au declarat agentiei Mediafax surse din Ministerul Finantelor Publice.



Potrivit unui proiect de hotarare de guvern care urmeaza sa fie prezentat Executivului, presedintele comisiei de privatizare va primi o indemnizatie lunara reprezentand numai 20% din salariul presedintelui bancii aflate in curs de privatizare.



Comisii de privatizare functioneaza in cazul a trei banci la care statul mai detine pachete de actiuni, si anume Banca Comerciala Romana, BRD -Groupe Societe Generale si Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC).



In prezent, potrivit Hotararii de Guvern 458/1997, seful comisiei de privatizare beneficiaza de o indemnizatie lunara, stabilita la nivelul salariului corespunzator functiei de presedinte al bancii.



Comisia de privatizare a BCR este condusa de fostul ministru al Privatizarii, Ovidiu Musetescu, in timp ce presedintele comisiei de privatizare a BRD este Adriana Miron, director in cadrul Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului.



Pentru vicepresedintele si ceilalti membri ai comisiei de privatizare va fi propusa o indemnizatie lunara echivalenta cu 10% din salariul presedintelui institutiei de credit. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO