Bănci și Asigurări

Bank Leumi Romania isi majoreaza capitalul cu 65 milioane dolari

28.06.2007, 19:54 16

Bank Leumi va efectua o infuzie de capital de 65 milioane de dolari la Bank Leumi Romania, majorand capitalul subsidiarei locale la 100 milioane de dolari, investitie superioara celei anuntate anterior, de 40 milioane de dolari, ca urmare a extinderii afacerilor israeliene pe piata romaneasca.
Prin aceasta decizie, a doua mare institutie de credit din Israel accelereaza planul de afaceri al subsidiarei din Romania, potrivit publicatiei israeliene Globes.
Bank Leumi a primit saptamana aceasta permisiunea de la Banca Israelului pentru efectuarea infuziei de capital.
Planurile initiale ale Bank Leumi prevedeau efectuarea unei infuzii de capital la subsidiara romaneasca de 20 de milioane de dolari in luna iulie, urmata, la jumatatea anului 2008, de o majorare suplimentara cu 20 de milioane de dolari.
Bank Leumi Israel controleaza 99,71% din actiunile subsidiarei din Romania.
La sfarsitul anului trecut, Leumi Bank Romania avea active de 576,5 milioane de lei, iar pentru 2007 banca are ca obiectiv atingerea unui nivel al activelor de peste un miliard de lei (circa 400 de milioane de dolari).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO