Bănci și Asigurări

Bank of Cyprus incepe sa lucreze in aprilie si pregateste private banking

09.02.2007, 19:12 14

Primele doua sucursale ale Bank of Cyprus Romania vor incepe sa functioneze in Bucuresti in luna aprilie, potrivit strategiei de dezvoltare prezentate investitorilor de banca-mama.
Subsidiara locala a bancii cipriote a primit autorizatia de functionarea din partea BNR la sfarsitul anului trecut.
Pana in decembrie este programata deschiderea a sapte sucursale in Bucuresti - trei mari si patru mici, alaturi de doua centre de afaceri si o divizie de servicii corporate. De asemenea, vor incepe sa opereze doua sucursale in tara, la Timisoara si Constanta. Pe langa reteaua de unitati urmeaza sa fie dezvoltata o retea de bancomate, iar pana la sfarsitul anului este prevazuta lansarea serviciului de Internet banking. In prezent, banca are o echipa de conducere executiva completa, personalul angajat numarand 35 de salariati.
Din punct de vedere strategic, cipriotii au in vedere inclusiv accelerarea intrarii pe pietele din Romania si Rusia prin achizitii.
Bank of Cyprus Romania va avea in vizor intr-o prima faza clienti din zona intreprinderilor mici si mijlocii, a companiilor, precum si a persoanelor fizice cu venituri peste medie. De altfel, pentru a doua etapa a dezvoltarii operatiunilor locale este prevazuta lansarea unei oferte de private banking. Clientii bancii pot beneficia de regimul fiscal atractiv din Cipru, unde profitul este taxat cu 10% - cel mai scazut nivel din UE, iar castigul de capital si dividendele (in anumite conditii) nu sunt impozitate. Vanzarile ar urma sa fie sustinute prin canale alternative precum brokeri sau puncte de vanzare. Diferentierea fata de competitori se va face prin servicii cat mai adaptate profilului clientilor, prin urmarirea continua a tendintelor pietei si prin introducerea unor standarde interne ridicate. De asemenea, pe o perioada determinata banca isi propune sa practice preturi "atractive".
Pe langa licenta de banca, Bank of Cyprus a inregistrat in Romania o companie de leasing care a devenit operationala in luna ianuarie si proceseaza deja primele cereri de finantare.
Bank of Cyprus, cea mai mare banca cipriota, a incheiat anul 2006 cu un profit net de 317 mil. euro, in crestere cu 153% fata de nivelul atins in 2005. In acelasi timp, activele au urcat cu 14%, ajungand la 25,18 mld. euro.
Principalii piloni de business ai bancii sunt Cipru si Grecia, iar strategia de extindere pe noi piete vizeaza, cel putin deocamdata, Romania si Rusia.
Grupul financiar Bank of Cyprus nu se limiteaza la investitii in sectorul financiar, recent cumparand pachetul majoritar de actiuni al companiei de turism ONT Carpati pentru 3,4 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO