Bănci și Asigurări

Baza de date CEDAM administrată de ASF nu a funcţionat patru zile

Baza de date CEDAM administrată de ASF nu a funcţionat...

Autor:

04.03.2014, 12:54 1727

Baza de date CEDAM administrată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), unde pot fi consultate informaţii despre valabilitatea poliţelor de răspundere civilă auto şi istoricul  daunelor, nu a funcţionat de vineri până astăzi la prânz, problema fiind remediată abia în urmă cu câteva zeci de minute.

Practic, clienţii care au încheiat o poliţă în această perioadă şi ar fi trebuit să beneficieze de un bonus (adică de o reducere a primei de asigurare) pentru că nu au provocat accidente în trecut, au fost nevoiţi să plătească tariful integral pentru că nu au putut dovedi în ce clasă de bonus se încadrează. Avantajaţi au fost cei care au produs daune şi nu au mai putut fi penalizaţi printr-o primă mai mare.

“Baza nu funcţionează de câteva zile. Nu ştim care este motivul. Am trimis o scrisoare către ASF şi aşteptăm răspunsul. Au mai fost şi în trecut întreruperi, dar de durată mai mică, unele datorate unor atacuri informatice”, a declarat în această dimineaţă Bogdan Andriescu, preşedintele UNSICAR, asociaţia brokerilor de asigurări.

El spune că sunt două societăţi de asigurare care au nişte sisteme prin care în momentele în care baza de date CEDAM nu funcţionează clienţii dau o declaraţie pe propria răspundere privind categoria de bonus sau de malus în care se încadrează. Ulterior asigurătorul verifică corectitudinea declaraţiei în baza de date CEDAM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO