Bănci și Asigurări

BCR atacă pe refinanţări cu un credit de consum în lei cu DAE de 13,2%

Autor: Liviu Chiru

03.04.2011, 23:38 38

BCR, cea mai mare bancă locală după active, intră în luptarefinanţărilor cu un credit de consum în lei vândut la o dobândăanuală efectivă (DAE) de 13,24% pe an. Aceasta este prima dată cândBCR poziţionează explicit un credit ca o alternativă derefinanţare, intrând astfel oficial în luptă.

"Creditul este disponibil şi pentru refinanţarea creditelordeţinute la BCR sau la alte bănci, inclusiv suplimentarea acestorala costuri mai atractive", spun reprezentanţii băncii. Dobândanominală este calculată în funcţie de indicatorul Robor la şaseluni plus o marjă de 6,25 puncte procentuale, iar BCR nu maipercepe alte comisioane.

Banca nu cere garanţii reale, iar asigurarea de viaţă esteoferită gratuit. Suma maximă care poate fi împrumutată este decirca 82.000 de lei (echivalentul a 20.000 de euro), rambursabilăîn cel mult zece ani. La un credit de 20.000 de lei rambursabil înzece ani, rata lunară este de 293 de lei, potrivit unui exemplu decalcul al băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO