Bănci și Asigurări

BCR Leasing a finanţat în primele nouă luni ale anului bunuri în valoare de circa 61 milioane euro

BCR Leasing a finanţat în primele nouă luni ale anului...

Autor: Raluca Ghinea

05.11.2014, 11:19 249

Finanţările de vehicule au avut o pondere de aproape 73% din portofoliul companiei în primele trei trimestre, iar cele de echipamente au cumulat circa 22%.

Pe segmentul auto, leasingul de autoturisme reprezintă aproximativ jumătate din vânzări (52%), finanţările pentru achiziţii de maşini noi consemnând un avans de 84% comparativ cu perioada similară din 2013, se arată într-un comunicat al companiei.

Vehiculele comerciale grele, cu o cotă de 38% din total leasing auto, au adus o triplare a valorii finanţate faţă de trimestrul al treilea al anului trecut, compania punând un accent mai mare pe acest segment decât în anii precedenţi.

Totodată, leasingul de vehicule comerciale uşoare a atras o pondere de 10%.

Finanţările de echipamente au fost destinate sectoarelor de transport, industrie, agricultură şi construcţii, însă au fost achiziţionate în leasing şi echipamente de stocare a datelor, echipamente medicale, utilaje de curăţenie urbană, precum şi echipamente pentru industria alimentară şi chimică.

Achiziţiile de vehiculele comerciale grele în leasing au susţinut şi creşterea pieţei de profil în aceeaşi perioadă cu 18,7%, la 987,5 milioane euro.

"Creşterea pieţei vine din mijloace de transport, vorbim în general de vehicule comerciale grele, ceea ce înseamnă că economia începe să funcţioneze. În plus, de anul viitor transportatorii nu mai au voie cu Euro5 la vehicule comerciale grele, iar unii deja au început să schimbe parcurile auto. Sunt camioane care circulă numai în străinătate pe rute europene", a declarat recent directorul general al BCR Leasing, Bogdan Speteanu.

Speteanu a menţionat că transportatorii s-au reorientat de la construcţii spre agricultură, de la transportul de ciment la cel de cereale.

BCR Leasing, companie membră a Grupului Banca Comercială Română, deţinut de grupul austriac Erste, furnizează servicii de leasing financiar intern pentru achiziţionarea de autovehicule, flote, echipamente şi utilaje industriale, maşini agricole sau aparatură medicală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO