Bănci și Asigurări

BERD acordă UniCredit Ţiriac Bank 10 milioane euro pentru finanţarea IMM-urilor din energie

BERD acordă UniCredit Ţiriac Bank 10 milioane euro...

Autor: Raluca Ghinea

22.07.2013, 16:21 349

Creditul este parte a facilităţii BERD de finanţare a energiei durabile pentru IMM-urile din România, cu scopul de a reduce costul facturilor şi a creşte competitivitatea firmelor.

"Există în România un potenţial semnificativ de a economisi energie, iar finanţarea pe termen lung acordată de BERD va ajuta la reducerea barierelor cu care se confruntă încă sectorul privat în ceea ce priveşte obţinerea finanţărilor pentru proiectele de eficienţă energetică", a declarat, într-un comunicat, directorul BERD pentru instituţii financiare, Sylvia Gansser-Potts.

Împrumutul de 10 milioane euro este acordat în cadrul unui plan de creştere economică în Europa Centrală şi de Sud-Est, lansat la sfârşitul anului trecut de BERD, Banca Europeană de Investiţii şi Manca Mondială, incluzând angajamente de 30 miliarde euro pe 2 ani.

Până în prezent, BERD a investit în România aproximativ 6,3 miliarde euro, din care 645 milioane euro pentru investiţii în energie durabilă din 2006, cu o valoare totală a proiectelor de circa 3,9 miliarde euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO