Bănci și Asigurări

Bloomberg: Relocarea angajaţilor ca urmare a Brexitului va costa fiecare bancă peste 500 mil. dolari

Bloomberg: Relocarea angajaţilor ca urmare a Brexitului...

Autor: Anelis Baciu

10.10.2017, 00:00 93

Băncile care îşi mută sediile prinicipale în Uniunea Europeană ca urmare a Brexitului vor trebui să scoată din buzunar cel puţin 500 milioane de dolari doar pentru relocarea angajaţilor, scrie Bloomberg.

Cheltuielile cu relocarea angajaţilor sunt mai mari decât estimările iniţiale ale băncilor, în condiţiile în care bancherii londonezi sunt mult mai reticenţi decât se anticpa în a accepta o mutare a locului de muncă.

„Fără îndoială, costurile sunt mai mari decât estimările iniţiale ale băncilor. Nu sunt suficienţi bancheri calificaţi în Uniunea Europeană pentru a satisface cererea băncilor, iar în aceste condiţii băncile sunt nevoite să relocheze angajaţi mai scumpi din alte ţări. În plus, mulţi angajaţi nu vor să se relochezeî, a explicat Jon Terry, partner şi specialist în taxe la firma de consultanţă PwC.

Pachetele de relocare pe care băncile trebuie să le ofere angajaţilor includ acoperirea costurilor cu chiria, şcolile private ale copiilor, precum şi alte caprici ale bancherilor londonezi. 

Potrivit Bloomberg, un bancher care costă 1 milion de lire anual (1,3 milion de dolari) în Marea Britanie, ar putea costa cu uşurinţă 1,5 milioane de lire în Paris sau în Frankfurt.

Printre băncile care au înaintat estimări cu privire la costurile cu relocarea angajaţilor se numără şi HSBC care anticipează că va plăti 300 milioane de dolari pentru a transfera 1.000 de angajaţi la Paris.

Pe lângă costurile cu relocarea personalul, băncile vor mai avea de suportat costuri cu alinierea la sistemele IT şi legale, dar şi cerinţe suplimentare de capital. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO