Ce câştigă acţionarii Băncii Transilvania din preluarea Volksbank

11 dec 2014 Autor: Cristian Hostiuc

„Ajung la un return on equity mult mai mare. Banca ajunge la o dimensiune mult mai mare fără să investească niciun leu, cu un randament mult mai bun“
 
Omer Tetik, CEO al băncii, afirmă că acţionarii principali au susţinut tranzacţia de preluare a Volksbank România având în vedere că Banca Transilvania va ajunge acum la o dimensiune mult mai mare fără că acţionarii să investească un leu.
 
Este un câştig contabil foarte uşor, fără să vină cu bani din buzunar, iar rentabilitatea capitalului va fi mult mai mare pe termen mediu, a menţionat el.
 
Motivele care au stat la baza acestei achiziţii au fost dimensiunea Volks­bank, faptul că ei au o cotă de piaţă mai bună unde noi avem o prezenţă mai redusă, adică în zona de sud a ţării şi în Bucu­reşti, şi în final chiar au făcut o curăţenie bună în bancă, a menţionat Tetik.
 
Ce se va întâmpla cu procesele clien­ţilor care au credite în franci elve­ţieni şi unde câţiva dintre ei au câştigat în instanţă? „Noi vrem să vorbim cu ei şi le vom prezenta o soluţie, o alternativă. Noi vrem să rămână clienţii noştri şi de aceea este foarte important pentru noi să găsim o soluţie comună. Cât de repede vom veni cu o propunere.“

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.12.2014

 
Cuvinte cheie:
volksbank
, banca
, transilvania
, investitii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide