Bănci și Asigurări

​Omer Tetik, directorul general BT: Integrarea Volksbank va începe în al doilea semestru din 2015

​Omer Tetik, directorul general BT: Integrarea...

Autor: Liviu Popescu

10.12.2014, 14:29 1849

Banca Transilvania (BT) a cumpărat 100% din acţiunile Volksabank de la patru acţionari şi îşi propune să închidă cât mai repede tranzacţia după ce va primi aprobările necesare de la autorităţi, de la Consiliul Concurenţei şi de la BNR, a spus directorul general al BT, Omer Tetik.

“Dacă totul va merge conform planului, la începutul semestrului doi din 2015 vom începe procesul de integrare. Schimbările vor fi fără impact în relaţia clienţilor cu băncile aferente. Va fi o perioadă post-closing şi nu vom face debranding”, a spus Tetik. El a adăugat că Volksbank este un “perfectmatch” pentru BT întrucât are un portofoliu complementar.

În prezent Volskbank are 1.300 de angajaţi şi o reţea de 130 de sedii. BT are 6.000 de salariaţi şi 530 de unităţi. 

Reprezentanţii BT nu au specificat numărul unităţilor şi pe cel al angajaţilor care vor rămâne după finalizarea procesului de integrare.

BT este cea mai mare instituţie bancară cu capital privat majoritar românesc şi se află pe poziţia a treia în topul băncilor din România, cu o cotă de piaţă de 9,7%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO