Bănci și Asigurări

Ce puteţi face dacă aţi semnat actul adiţional "în condiţiile băncii" sau daca nu aţi primit nici acum notificarea

Ce puteţi face dacă aţi semnat actul adiţional "în condiţiile băncii" sau daca nu aţi primit nici acum notificarea
21.09.2010, 11:03 52

Dacă aţi semnat actul aditional şi aţi acceptat condiţiilebăncii, care nu respectă ordonanţa 50, adică aveţi un comision deadministrare mai mare întrucât a înghiţit o parte sau în totalitatecomisionul de risc şi aveţi orice fel de alte clauze care încalcăordonanţa în cauză, puteţi fi norocos în sensul că încă se maipoate face ceva, scrie înCont.ro.

Mai departe, daca nu aţi primit nici acum notificarea privindactul adiţional de la bancă, nu vă speriaţi pentru că nicioinstituţie de credit din ţară nu va putea transforma acest lucru în"acceptare tacită". Singurul caz în care nu se mai poate face marelucru e acela în care aţi semnat deja şi aţi acceptat transformareadobanzii fixe în dobândă variabilă.

"Orice clauză din actul adiţional care nu respectă ordonanţa 50va fi considerată nulă de drept. Dacă clientul respectiv va face oreclamaţie la bancă şi una la ANPC în care va spune că, deşi asemnat actul, anumite prevederi sunt ilegale şi nu respectăordonanţa, autoritatea poate merge până în pânzele albe ca săobţină anularea actului respectiv", au declarat pentru incont.rooficialii ANPC.

"Consumatorii care au semnat actele adiţionale beneficiazăstrict de prevederile favorabile lor din OUG 50, pe care banca esteobligată să le implementeze în contracte. Daca implementarea nuconvine consumatorilor, căile de atac rămân deschise pe perioadănedeterminată", au adăugat aceştia. Mai multe despre cum puteţi lupta cu băncile pe terenul ordonanţei50 citiţi pe www.incont.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO