Bănci și Asigurări

Cea mai influentă bancă americană cumpără un hotel la Universitate

Cea mai influentă bancă americană cumpără un hotel...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

04.11.2015, 13:17 973

Un portofoliu de zece hoteluri K+K din Europa au fost vândute de familia austriacă Koller către un joint-venture creat de proprietarul grupului hotelier Highgate Hotels din Statele Unite şi Goldman Sachs, cea mai influentă bancă americană.

Tranzacţia, a cărei valoare nu a fost făcută publică, include trei hoteluri de patru şi patru stele plus din Bucureşti, Paris, Londra, Barcelona , Viena sau Budapesta. Sub brandul K+K este operat un singur hotel în Capitală, lângă Universitate.

În total, cele zece hoteluri au 1.200 de camere, conform presei internaţionale.

Hotelul Elisabeta a fost cumpărat de grupul K+K în anul 2005 pentru cinci milioane de euro, potrivit datelor de la acea vreme. Vânzătorul hotelului a fost compania cu capital româno-italian Multitrade Group (MTG), specializată în lucrări de construcţii şi amenajări interioare. La momentul achiziţiei, hotelul Elisabeta era în faza finală de construcţie şi finisaje interioare. JLL şi Credit Suisse au fost consultanţii K+K Hotels în această tranzacţie.

Hotelul Elisabeta are 67 de camere business şi executive.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO