Bănci și Asigurări

Cel mai dur avertisment al unei bănci europene: SocGen se teme că ruşii vor confisca activele băncii de pe teritoriul ţării

Cel mai dur avertisment al unei bănci europene: SocGen...

Autor: Ştefan Stan

03.03.2022, 13:43 11339

Societe Generale a avertizat joi cu privire la posibilitatea ca Rusia să confişte operaţiunile locale ale băncii, într-unul dintre cele mai dure avertismente lansate până acum de o companie occidentală cu privire la impactul potenţial al războiului din Ucraina.

Banca franceză, a cărei expunere de 20 de miliarde de dolari pe Rusia este una dintre cele mai mari dintre creditorii străini, a declarat că lucrează pentru a reduce riscurile în această ţară, în timp ce băncile europene îşi revizuiesc afacerile în această ţară pe fondul escaladării sancţiunilor.

"Grupul are mai mult decât suficiente rezerve pentru a absorbi consecinţele unui potenţial scenariu extrem, în care grupul ar fi deposedat de drepturile de proprietate asupra activelor sale bancare din Rusia", a declarat Societe Generale. 

Cea mai mare bancă italiană Intesa Sanpaolo, între timp, efectuează o revizuire strategică a prezenţei sale în Rusia după invazia Moscovei în Ucraina, a declarat un purtător de cuvânt.

Acţiunile băncilor au fost lovite în ultimele zile pe fondul temerilor legate de posibile deprecieri, scăderea veniturilor, economii mai slabe şi consecinţele sancţiunilor. Acţiunile acestora s-au tranzacţionat în mare parte în scădere joi, ducând scăderea din ultima lună la peste minus 22%. 

Acţiunile SocGen au scăzut cu peste 32% în ultima lună. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO