Bănci și Asigurări

Cele mai mari trei bănci caută cumpărători pentru 3.300 de case şi apartamente executate silit

Cele mai multe case executate silit şi scoase la licitaţie sunt încă în stagiul de construcţie.

Cel mai scump apartament executat silit şi scos la licitaţie din Bucureşti se găseşte în Dorobanţi.

Cele mai multe case executate silit şi scoase la licitaţie sunt încă în stagiul de construcţie. Cel mai scump apartament executat silit şi scos la licitaţie din Bucureşti se găseşte în Dorobanţi.

Autor: Liviu Popescu

21.08.2015, 13:00 75200

BCR, BRD şi Banca Transilvania, cele mai mari trei bănci locale în funcţie de activele deţinute, caută cumpărători pentru aproximativ 3.360 de apartamente şi case executate silit, iar preţurile de la care încep licitaţiile sunt cu mult sub media pieţei, în condiţiile în care multe imobile se află pe piaţă de câţiva ani fără să trezească interesul vreunui cumpărător.

De exemplu, un apartament cu două camere din Bucureşti scos la licitaţie de către BRD are un preţ de pornire de aproape 65.000 de lei (echivalentul a 15.000 de euro). Locuinţa din vânzarea căreia banca speră să-şi recupereze o parte din două credite acordate în 2005 şi 2010 are o suprafaţă de 36 de metri pătraţi şi este amplasată în sectorul 5 al Capitalei. „Paradoxal, se vând foarte bine proprietăţile mai vechi situate la bloc, garsonierele în special şi apartamentele cu două sau cu trei camere. În rest, piaţa imobiliară care vizează terenuri şi casele este foarte slabă. Am avut garsoniere care s-au vândut peste preţul de evaluare, practic la preţul pieţei“, a explicat executorul judecătoresc Bucur Giurgea.

BCR afişează pentru cel mai ieftin apartament de două camere din Bucureşti un preţ de pornire de 114.000 de lei (25.000 de euro). Aflat la parter, imo­bilul în executare silită are o suprafaţă de 38 de metri pătrăţi şi se află lângă staţia de metrou Costin Georgian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro