Bănci și Asigurări

Cetelem: Deşi mai reţinuţi din cauza crizei, românii îşi doresc creşterea consumului

Autor: Adrian Dumitrache - Mediafax

11.04.2012, 00:02 251

Aproape 90% din români au abandonat în ultimul an unele proiecte din motive financiare, dar sunt gata să cheltuiască din nou pentru a-şi menţine standardul de viaţă, iar procentajul celor care vor să economisească mai mult în 2012 s-a majorat de la 14 la 25%, potrivit unui studiu al companiei de credite de consum Cetelem. Studiul a fost realizat în noiembrie-decembrie 2011 de Institutul de cercetare TNS Sofres pe un eşantion reprezentativ format din persoane de peste 18 ani din Spania, Franţa, Italia, Portugalia, Germania, Marea Britanie, Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia, România şi Rusia.

"Percepţia românilor asupra situaţiei lor materiale este în tonul mediei est-europenilor, 39% din cei chestionaţi declarându-se satisfăcuţi sau foarte satisfăcuţi de situaţia lor", afirmă reprezentanţii Cetelem. Principalele preocupări ale românilor sunt legate de îmbunătăţirea sau menţinerea standardelor de viaţă - 71% şi asigurarea unei educaţii bune pentru copiii lor - 71%. Românii şi polonezii se menţin printre europenii care vor să-şi majoreze cheltuielile în 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO