Bănci și Asigurări

Companiile au mai mulţi bani în conturi: refuzurile la plată au scăzut cu 35% în primul semestru

Companiile au mai mulţi bani în conturi: refuzurile la...

Autor: Ciprian Botea

22.07.2014, 00:07 130

Băncile au refuzat la plată cecuri şi bilete la ordin de 3,5 mld. lei (790 mil. euro) în primul semestru, în scădere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce marchează o îmbunătăţire a nivelului lichidităţilor firmelor.

Media lunară a refuzurilor la plată a fost de puţin peste o jumătate de miliard de lei în primul semestru, excepţia fiind reprezentată de luna aprilie, când au fost consemnate peste 930.000 de refuzuri, potrivit datelor BNR. Comparativ, anul trecut s-au înregistrat mai multe vârfuri lunare de un miliard de lei.

„Se poate observa o scădere a sumelor refuzate la plată în primul semestru pe fondul revenirii economice şi al îmbunătăţirii continue a condiţiilor financiare. Dobânzile interbancare au scăzut pe fondul unui ciclu de relaxare a dobânzii de politică monetară  şi a unei lichidităţi excedentare în sistemul bancar. Aeastă îmbunătăţire pare strâs legată şi de numarul în scădere al insolvenţelor“, au comentat analiştii UniCredit Ţiriac Bank.

WikiZF: Profilul companiei UniCredit Ţiriac Bank

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro