Bănci și Asigurări

Companiile de asigurări Signal Iduna au înregistrat în primul semestru al anului un volum al primelor brute subscrise de peste 200 milioane de lei, în creştere cu 34%

Companiile de asigurări Signal Iduna au înregistrat în...

Autor: Roxana Rosu

02.08.2023, 15:26 464

Companiile Signal Iduna au înregistrat în primul semestru al anului un volum al primelor brute subscrise de peste 200 milioane de lei, în creştere cu 34% faţă de perioada similară a anului precedent.   

Signal Iduna Asigurare Reasigurare a raportat creşteri de 30% pe linia asigurărilor de sănătate în semestrul 1 din 2023 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, volumul primelor brute subscrise ajungând la peste 137 de milioane de  lei.  

În cazul Signal Iduna Asigurări, care are în portofoliu asigurări generale, volumul de prime brute subscrise s-a majorat cu 27%, la 45 milioane de lei. Avansul a fost susţinut de toate liniile de asigurare, însă cele mai importante creşteri au fost înregistrate pe segmentul asigurărilor de clădiri şi bunuri, de 40%, pe segmentul asigurărilor de asistenţă medicală în străinătate, de 42%, în segmentul asigurărilor de locuinţ, cu 28%, precum şi în cazul asigurărilor de răspunderi profesionale şi generale, cu 22%.

„Avem în plan şi pentru următoarea perioadă o creştere cu două cifre, atât pe segmentul asigurărilor de sănătate, cât şi pe segmentul asigurărilor generale. Ne dorim să oferim soluţii de asigurare  simple şi uşor de accesat, acoperind atât nevoile de asigurare individuale, cât şi cele ale  clienţilor corporate şi IMM-urilor. Păstrăm în focus şi în acest an procesul de digitalizare pentru a ajunge la un număr cât mai mare de persoane şi companii cu soluţiile de protecţie adecvate”, a declarat Tiberiu Maier, Preşedinte al Directoratului Signal Iduna Asigurare Reasigurare  şi al Consiliului de Administraţie Signal Iduna Asigurări.

Grupul SIGNAL IDUNA este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania, fondat în urmă cu peste 110 ani. În prezent, compania este prezentă pe pieţele de asigurări din Germania, Polonia, Ungaria şi România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO