Bănci și Asigurări

Crédit Agricole are încă 4 mil. euro pentru credite ipotecare „Prima casă”

Crédit Agricole are încă 4 mil. euro pentru credite ipotecare „Prima casă”

Foto Ovidiu Micsik

Autor: Anelis Baciu

18.10.2012, 00:02 303

Crédit Agricole, subsidiara locală a grupului francez cu acelaşi nume, a epuizat garanţiile pentru credite ipotecare "Prima casă" şi a primit aprobarea de garantare a creditelor pentru IMM-uri pentru suplimentarea cu 4 mil. euro a plafonului de creditare prin programul guvernamental.

Crédit Agricole este a patra instituţie de credit care anunţă suplimentarea plafonului de garanţii alocat pentru anul acesta, după CEC, BCR şi BRD. Banca vinde credite la un cost variabil format din Euribor la 3 luni plus o marjă de 3,99% pentru creditele în euro şi Robor la 3 luni plus 2,5% la lei. Suma maximă acordată este de 57.000 de euro sau echivalentul în lei pentru locuinţele vechi, respectiv 66.500 în cazul imobilelor noi.

Avansul minim necesar la un credit garantat de stat este de 5%. Clienţii mai plătesc în plus un comision anual de administrare de 0,49% aplicat la jumătate din valoarea creditului, care este încasat de Fondul de Garantare. Crédit Agricole a acordat în ultimii patru ani 500 de credite ipotecare garantate de stat, cu o valoare cumulată de 22 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO