Bănci și Asigurări

Daewoo Bank incearca sa recupereze teren

10.01.2005, 00:00 13

Banca Daewoo a investit in 2004 aproximativ 2,7 milioane de dolari (2 mil. euro) in dezvoltare, iar pentru anul in curs preconizeaza dublarea volumului investitiilor.
"In 2004 am investit in dezvoltarea bancii aproximativ 2,7 milioane de dolari. Investitiile programate pentru 2005 vor fi net superioare celor realizate anul trecut", a declarat Lorenzo Chiappini, prim vice-presedinte al bancii.
Pentru 2005, banca are planificata dublarea retelei teritoriale (prin deschiderea a inca cinci sucursale, procesul fiind in curs de desfasurare pentru trei dintre acestea). Noile unitati vor fi amplasate in Bucuresti (doua), Satu-Mare, Timisoara si Cluj. In anul 2004 Daewoo Bank a deschis cinci sucursale, in Bucuresti, Craiova si Constanta. La acestea se vor agauga si investitii in reteau de carduri.
Extinderea retelei teritoriale la cinci sucursale a costat banca aproximativ 2,2 milioane de dolari, iar investitiile necorporale (in aplicatii bancare, licente si publicitate) au depasit 400.000 de dolari.
Dezvoltarea si implemetarea retelei de carduri (care vor fi lansate la jumatatea acestei luni) a costat 310.000 de dolari, dintre care o buna parte au fost dedicati achizitiei de automate bancare, POS-uri si dezvoltarii aplicatiei pentru implementarea modului.
Intr-o prima faza banca va emite trei tipuri de carduri Electron, Classic si Business, sub sigla Visa. Pentru a doua jumatate a anului este planificata si lansarea cardurilor de credit Visa Gold. De asemenea, banca a luat in calcul posibilitatea de a dezvolta in acest an servicii la distanta - de tipul Internet Banking, precum si posibilitatea platii facturilor la utilitati prin reteaua de ATM-uri.
In 2004 banca a trecut printr-o reorientare catre segmetul de retail. Astfel, portofoliul a fost largit prin dezvoltarea de credite de consum, dar si de produse de economisire. Creditele de consum dezvoltate de banca sunt orientate pe doua scadente - termen lung (de pana la cinci ani), banca oferind finantari pentru achizitia de autovehicole dar si pentru alte tipuri de bunuri si termen mediu (pana la trei ani). In aceasta categorie banca ofera imprumuturi pentru nevoi personale curente si credite prin trageri in descoperit de cont sau linie de credit (pe un an). De asemenea, banca ofera si credite imobiliare/ipotecare, dar pe termen de cinci ani.
Pe segmentul de economisire Daewoo Bank a introdus depozite pentru perioade fluctuante (intre 8 si 90 de zile), care ofera flexibilitate in gestionarea economiilor si depozitul Maxim. Prin acest produs banca un castig chiar daca este lichidat inainte de scadenta de 12 luni, remunerand dobanda aferenta depozitelor pe termene egale cu cel scurs de la constituire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO