Bănci și Asigurări

Dealerii de pe piata interbancara s-au plictisit ieri

27.02.2001, 00:00 16



Cursul de schimb al monedei nationale in raport cu dolarul american a inceput saptamana cu o evolutie extrem de stabila.

"La deschiderea sedintei de tranzactionare, cursul a fost de 27.020 - 27.025 de lei pentru un dolar si acolo a ramas pana la inchidere", a declarat un dealer. El spune ca activitatea slaba nu a fost cauzata de lipsa de interes a jucatorilor, ci mai degraba de actiunea de vineri a BNR, care a luat tot surplusul din piata.

Banca centrala a stabilit cursul oficial la nivelul de 27.021 lei pentru un dolar, in crestere cu 17 unitati fata de vineri, cand a fost depasit pragul de 27.000 lei/dolar.

La casele de schimb operatorii nu au afisat cursuri cu mult modificate fata de zilele anterioare, dar totusi usor in crestere. La cumparare, cotatiile au fost de 26.950-27.000 lei/dolar, in timp ce la vanzare acestea au variat in intervalul 27.100-27.300 lei/dolar.

"A mers mai slab astazi. Poate ca si vremea a fost de vina. Foarte putini clienti am avut si cei care au venit sau uitat si au plecat", a comentat un operator de la o casa de schimb valutar.

ai pe piata monetara a fost liniste totala. La deschidere, dobanzile la depozitele pe o zi au fost cotate la 43/48%, pentru ca pana la inchidere sa ajunga la 43/45%. Dobanzile la depozitele pe o saptamana s-au incadrat intr-o marja mai larga, de 40/50%.

"Semnalele si practic nivelul pietei il dau BNR si Finantele. Atata timp cat influentele lor nu dispar si nu se fac tranzactii curdate, vorbim degeaba", a mai adaugat un alt dealer.

Pentru perioada urmatoare previziunile nu aduc ceva antrenant, dealerii estimand o piata valutara calma unde cotatiile nu vor cunoaste fluctuatii majore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO