Bănci și Asigurări

Delistarea Asirom, suspendata de Tribunalul Bucuresti

15.03.2006, 00:00 22

Tribunalul BucureSti a suspendat hotararea de delistare de pe RASDAQ a societatii de asigurare Asirom, luata de actionarii majoritari ai companiei in cadrul adunarii generale de la inceputul lui ianuarie, pana la solutionarea procesului intentat de fondul de investitii QVT societatii Asirom.

QVT Fund, care detine 10,77% din actiunile Asirom, a dat in judecata societatea de asigurari la inceputul lunii martie, cerand anularea hotararilor Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) desfasurate la inceputul lui ianuarie. De asemenea, fondul de investitii cere asiguratorului sa plateasca cheltuielile de judecata.

Printre hotararile suspendate de Sectia a IV-a Comerciala a Tribunalului Bucuresti se mai numara rezilierea contractului de registru cu Regisco si respingerea propunerii de alegere a membrilor Consiliului de Administratie (CA) al Asirom prin metoda votului cumulativ.

La inceputul acestei luni, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a emis o ordonanta prin care il obliga pe presedintele CA al Asirom, sa convoace pana la inceputul lunii aprilie o AGA care sa aiba pe ordinea de zi alegerea membrilor CA prin metoda votului cumulativ. In cadrul AGA de la inceputul lui ianuarie, actionarii majoritari ai Asirom, InterAgro si Rafinaria Astra Romana, au respins propunerea fondurilor de investitii QVT si Broadhurst de a alege membrii CA prin vot cumulativ. InterAgro detine 50% (fara o actiune) din Asirom, Rafinaria Astra - peste 8%, iar Broadhurst Investments - peste 15%. "InterAgro SA, ca actionar majoritar al Asirom SA, nu poate fi de acord cu metoda votului cumulativ deoarece societatile de asigurari sunt sensibile la schimbarile ce au loc in structura actionariatului si a organismelor de conducere ale acestora", spun reprezentantii InterAgro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO